Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

dinsdag 11 mei 2010

Groninger Persprijs voor Jong Talent 2010


Juryrapport Groninger Persprijs voor Jong Talent 2010


De jury van het nog jonge Genootschap Groninger Persprijs kent sinds vorig jaar ook een prijs toe aan jong talent.

Voor de prijs van 2010 kwam er al snel één naam bovendrijven. Dit jonge talent is begonnen met het gewone journalistieke handwerk en bleek dat uitstekend te beheersen. Ze, want het is een vrouw, blonk vanaf het begin vooral uit in het schrijven van prachtige journalistieke verhalen.

Zelf vond ze dat ze nog veel meer in haar mars had en na lang aandringen en zeuren kreeg ze bij haar belangrijkste opdrachtgever de mogelijkheid om ook columns te gaan schrijven. Dat genre bleek ze inderdaad uitstekend te beheersen, al splijten haar columns het publiek in twee delen: tegenstanders vinden dat haar columns nergens over gaan, voorstanders menen dat ze daarin de essentie van het bestaan bloot legt. Het Genootschap Groninger Persprijs behoort tot de laatste groep, zoals u kunt vermoeden. Zij vindt dat deze journaliste een groot en veelzijdig talent is.

Toch heeft het Genootschap lang geaarzeld haar de prijs toe te kennen, want de laureaat heeft in haar nog prille loopbaan inmiddels al zoveel lof geoogst dat je je kunt afvragen of dat wel gezond voor haar is. Er is al een bundel columns verschenen en ze heeft een stipendium in ontvangst mogen nemen, om maar iets te noemen. Ook is ze al gestrikt door de grootste dagbladuitgever in deze stad. Maar omdat Rosa Timmer onmiskenbaar het jonge Groninger talent van dit moment is, kan het Genootschap niet anders dan haar - met veel genoegen - de Groninger Persprijs voor jong talent 2010 toe kennen.


Het Genootschap Groninger Persprijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten