Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

dinsdag 13 maart 2012

Feeder


Een warm bed, een persoonlijke klaagmuur en elke dag schone sokken. Samenwonen met je grote liefde heeft veel voordelen. Ik weet het, ik ben een gezegend mens. Maar ik stuit op iets minder prettigs dat ik eerder alleen uit vrouwenbladen kende: samenwoonvet.

Het bestaat echt.

En niet zo’n beetje ook. Ik vermoed dat mijn vriend een ‘feeder’ is. Dat is iemand die zijn vrouw vetmest zodat hij haar voor zichzelf heeft (na een paar honderd kilo kun je kennelijk je huis niet meer uit).

Mijn vermoedens zijn gefundeerd. Ik ben zes kilo aangekomen sinds ik met hem hok (bewijs), hij sport niet (dus ik ook niet) en hij haalt de boodschappen waarbij hij er goed op let dat hij niks gezonds in huis haalt. ’s Avonds op de bank zegt hij terloops: “Goh, zouden we nog wat lekkers in huis hebben?” Daarna sprint ik naar de keukenkastjes en openbaart zich daar een complete Jamin. Alleen míjn favoriete snoep natuurlijk. Salmiakballen, chocola en lolly’s.

Na twee zakken kleurstoffen ben ik over het algemeen wel misselijk, maar daar heeft hij een oplossing voor: “Er is nog chips, als je dat eet kun je daarna verder met de salmiak.” Het is een tacticus, hoor. Na de chips heb ik inderdaad weer zin in een stuk of twintig dropjes en zo vreet ik met gemak een kilo snoep per keer op.

Ik word dus echt niet vet door zogenaamde aanleg. Ieder pondje wordt me hoogstpersoonlijk door de strot geduwd. Laatst droomde ik ineens dat ik een gans was en dat ik dwangvoeding kreeg. Geen idee waar dat vandaan kwam.

Maar ik vecht terug. En dat werkt: vorige week hoorde ik een luide schreeuw vanuit de badkamer. “Ik ben vier kilo aangekomen”, riep hij verontwaardigd. Sindsdien koopt hij geen snoep meer. Eindelijk mijn zin.

No way dat ik hem ga vertellen dat ik met de weegschaal heb gerommeld.

2 opmerkingen:

 1. Haha! Ik heb het hier andersom hoor... een goede vrienden en mijn huidige vriendin die erg de nadruk leggen op gezond en lekker eten... maar dan wel in grotere hoeveelheden dan ik zelf gewend was. Dan val je er echt niet van af. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Rosa,

  Geweldig een mlcer die zijn jeudigde vriendin vetmest omdat hij bang is dat zij met een ander vandoor gaat. Eerst zelf vreemdgaan en dan bang zijn dat zijn vriendin vreemdgaat.

  Je gaf eerder aan dat je vriend sporten want dat mocht hij niet van zijn ex. Ik denk hij was hiervoor al te lui maar met een jonge vriendin moet je schijn ophouden.

  Geweldig dat jullie nu al als een bejaard stel samen op de bank zitten met een klagende en zeurende vriendin. Hij is er echt op vooruit gegaan.

  Leuk dat je een realtie hebt dat je je hem kunt belazeren met een weegschaal. Als nu al niet eerlijk gepraat kan worden. Ik kon en kan dit gewoon bespreken met mijn partner en hoefde dit niet op intenet te zetten.

  Fijn dat je zo inzicht geeft in de disneywereld van een mlcer en zijn vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen