Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

zaterdag 2 april 2011

Peter Bieber


Peter Rehwinkel gaat in het presidium bespreken of hij doorgaat met twitteren. Dat stond afgelopen week in de krant. Hier las ik een gepaste pauze in.

Want hemel, mijn bek valt er van open. Serieus, bij een officiële vergadering bespreken of hij doorgaat met twitteren? Is Peter helemaal gek geworden. Heeft hij niks beters te doen?

Het is niet de eerste keer dat ik me erger aan Rehwinkel. Eerder hoorde ik over gedonderjaag met een heg. Hij bouwde illegaal een schutting omdat hij niet wilde dat mensen zijn achtertuin in konden kijken. Was hij soms bang dat we zijn onderbroekjes aan de waslijn zouden zien hangen?

Daarna mocht er geen WK op een groot scherm gekeken worden omdat ‘onze oude binnenstad dat niet meer aankan.’ Tjonge jonge, wordt het dan niet eens tijd om die binnenstad op te knappen? Zulke dingen zouden gewoon moeten kunnen, dat werkt nogal sfeerverhogend.

En dan nog Peters lievelingsclubje de Groninger Talentgroup. De 100 talenten van Groningen komen eens in de paar maanden bij elkaar en doen dan… NIKS. Ik kan het weten want ik zit erbij. Er wordt alleen een heleboel geld over de balk gesmeten door de gemeente met dure etentjes, theatervoorstellingen en borrels. Terwijl het doel is om Groningen te profileren als kennisstad. Het omgekeerde gebeurt: we krijgen via de Talentgroup mailbommen van bedrijven uit Amsterdam die ons graag willen hebben. Rehwinkel duwt ons Groningen juist uit. We worden per honderd aan het Westen aangeboden!

Justin Bieber mag zich bezighouden met twitteren, zijn kapsel en nieuwe cabrio. Rehwinkel zou zich moeten bekommeren over de Oosterparkwijk, waar mensen hoestend wakker worden omdat ze in veel te vochtige huizen wonen. Of eens het goede voorbeeld geven tijdens NL-doet en schoffelen in het Noorderplantsoen.

Stroop de mouwen toch eens op, burgervader. We zijn in Groningen. En hier staan we met beide benen op de grond.

10 opmerkingen:

 1. Rehwinkel is een fulltime politicus. Altijd al geweest ook. Traditiegetrouw past daadkracht niet bij dat beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, die kan hij in zijn zak steken. Even precies de vinger op de zere plek gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het kader van 'schoppen tegen de gevestigde orde kan iedereen, maar om dingen te veranderen heb je talent nodig' hier een vraag die je talent vast wel aanspreekt: hoe ga jij je talent inzetten om al het nog aanwezige talent tot wasdom te laten komen ín Groningen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo! De talentgroup is dus niet alleen een intern paradepaardje waar politici tegenaan mogen schurken, maar jullie worden ook nog eens met groepskorting in de etalage gezet? Dol dwaze dagen bij de City of Talent. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom zit je eigenlijk in die talentgroup? Omdat je lief kan lachen en twee boekjes van 40 bladzijden kan schrijven betaald door de stufi?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @anoniem Betaald door de gemeente zelfs ;-)
  @janne Kuipers dat is toch absurd??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sowieso merk ik weinig van die 'City of Talent'. Binnen de gemeentelijke organisatie zelf is er geen enkele plaats voor talent om zich te ontplooien. Het lijkt mij vooral een mooie slogan om wat extra studenten te trekken. Eigenlijk heeft een jong 'talent' in deze stad weinig te zoeken.

  Ik vraag mij sowieso af hoe deze talenten dan worden geselecteerd. Iets zegt mij dat het overgrote deel van de daadwerkelijke intellectuele talenten niets meekrijgt van deze uitbundige reclamecampagne.

  Overigens vind ik de column wat overdreven, Rehwinkel heeft op dit gebied niet zoveel in de melk te brokkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. intellectuelen liet ie 10 jaar geleden door zijn waakhonden verwijderen. hij is erger dan je denkt.ziet geen enkel probleem in politiegeweld tegen speechende kunstenaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tijd gaat snel, klap op mijn kop gehad, was al weer 20 jeer terug, maar de bescheidenheid dwingt...'t was er maar één...

  BeantwoordenVerwijderen