Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

woensdag 16 november 2011

Duitsland verslaat Nederland met gemak

Met een 3 -0 nederlaag moest het Nederlands elftal het voetbalveld in Hamburg gister verlaten. Aartsrivaal Duitsland was in de oefenwedstrijd vooral oppermachtig in de eerste helft waardoor het na een half uur al 2-0 stond. Oranje verliest. De aanvallende middenvelder Mesut Özil was de man van de avond.

Ok, Arjen Robben speelde niet mee, Robin van Persie bleef op de bank en Rafael van der Vaart stond ook niet op het veld maar dat is geen vrijbrief om de wedstrijd op zo’n grote teleurstelling te laten uitlopen. De hele wedstrijd ontbrak het Oranje aan creativiteit, veerkracht en snelheid.De goals
Er was veel mis met de verdediging van ons elftal maar Duitsland speelde ook gewoon prachtig voetbal. Afgelopen dinsdag zei coach Joachim Löw al dat zijn team de oefenwedstrijd bloedserieus nam. "Het publiek kan zich verheugen."

En serieus is nog een understatement voor wat de Duitsers presteerden. Thomas Müller kon geholpen door Miroslav Klose van dichtbij scoren. Later was het de beurt aan Klose die de bal in het doel knalde na een machtige voorzet van Özil. Özil eiste in de tweede helft zijn gloriemoment op en schoot beheerst de drie nul binnen.


Mesut Özil
De hele wedstrijd was Özil de drijvende kracht achter meerdere aanvallen. Zijn virtuositeit en passie compenseerden het gemis van toppers Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm. Maar wat nog het meest opviel was het harmonieuze samenspel van de Duitsers, waar de Nederlanders stuntelden en elkaar niets gunden. Overtredingen uit frustratie waren het gevolg.

Zwaarste nederlaag
Het is dat Duitsland de tweede helft het een beetje rustiger aan deed, anders had de schade groter kunnen zijn. Voor het Nederlands elftal is dit de zwaarste nederlaag sinds 15 jaar. Bondscoach Bert van Marwijk denkt nog eens goed na over zijn tactiek. "We zijn in de breedte kwetsbaar."

1 opmerking:

 1. Ik zal je wat zeggen, Rosa: ik was bij die wedstrijd in Hamburg persoonlijk aanwezig! Ik zat helemaal linksboven in een hoekje vol oranje leeuwen. Het was er bitterkoud & mijn aandacht werd vooral in beslag genomen door de Hollandse supporters. Net zoals die van de Duitse suppoosten, die er de handen vol aan hadden.
  Want met z'n allen stomdronken worden, dat is waar wij Nederlanders tegenwoordig echt in uitmunten. Dat is werkelijk het enige waarin wij beter zijn dan de rest van de wereld.

  Hey, ik was zelf ook flink aangeschoten die avond. Han had me gevraagd mee te gaan (het was een uitje van zijn werk) zodat ik hem overdag mijn geliefde Hamburg kon laten zien. Wat ik natuurlijk graag deed. & zo belandden we na de verplichte Landungsbrücken, de Reeperbahn, de Gansemarkt, de Jungfernstieg & de Innen Alster uiteindelijk in mijn Schanzenviertel, waar we Bier und Korn dronken & waar we het hartstikke gezellig hadden.
  Dat bleef ook zo gedurende de wedstrijd later in de avond, waar we eerlijk gezegd ook niet veel van gezien hebben.

  Dus... we hebben met 3-0 verloren?

  ;-)

  Groetjes,

  Bill Mensema

  BeantwoordenVerwijderen