Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

maandag 13 september 2010

KorrelsEr zijn van die dingen waar mama en papa je niet op voorbereiden als je het huis uit gaat. Na bijna drie jaar op mezelf wonen had ik de meeste van die mysteries ontrafeld. Dacht ik.Want nu is er toch nog iets bizars op mijn pad gekomen waar ik nachten van wakker heb gelegen: een verstopt doucheputje.


Vanaf de dag dat ik hier woon, nu bijna een jaar, is het constant zo geweest. Ik heb alles geprobeerd. Maar hoeveel gootsteenontstopper ik er ook ingooide, ik kan de keren dat mijn keukenvloer blank stond niet meer tellen. Telkens als ik langer dan vier minuten onder de douche had gestaan, moest ik hozen.


Toen had ik door dat ik deze crisis niet in mijn eentje kon beteugelen en vroeg ik mijn vrienden om hulp. Ze gaven me adviezen die varieerden van “prik er met een vork in – maar wel een touw eraan, anders ben je heel erg zuur als ie erin valt –” tot simpelweg “meteen verhuizen!” De vorktruc leek succesvol, maar na een week begon de ellende opnieuw. En ik had nog altijd geen flauw idee waarom.


Het mysterie is inmiddels opgelost, maar ik kreeg wel een heel smerig antwoord. De vorige bewoner van mijn huis is ook een goede vriend. Ik kon altijd al bij hem terecht met al mijn genante vragen.


En in dat licht maakte ik de fout om tijdens het afwassen te vragen waar kerels hun sperma laten als ze zich hebben afgetrokken. “Ja, gewoon in een doek, Rosa.” Ik keek vertwijfeld naar de theedoek in mijn handen. “Maak je geen zorgen, die is in de was geweest.” “Maar zouden mannen zich niet beter kunnen bevredigen onder de douche?” Hij lachte en zei argwanend: “Nee, weet jij niet wat er met sperma gebeurt? Dat worden korrels en die verstoppen je afvoerputje.”
Mijn vrienden hadden gelijk, er is voor dit probleem maar één oplossing. Verhuizen.

2 opmerkingen:

  1. Nou ja zeg, wat een onzin. Sperma dat verandert in korreltjes. Ja, als toppunt van aderverkalking. Ik trek me al jaren onder de douche af. Nooit een probleem. Gewoon zeepresten vermengd met hoofd-, oksel-, schaam- en beenhaar.
    Even met een ontstoppingskabeltje er doorheen raggen en het spul is weer open.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de tip! Ik weet alleen echt niet wat een ontstoppingskabeltje is..

    BeantwoordenVerwijderen