Over mij

Mijn foto
Columnist Dagblad van het Noorden. Schrijver. Mailen kan op: rosa@rosatimmer.nl

maandag 8 november 2010

Omdat ik ook nog andere dingen kan...


Curriculum Vitae Rosa Timmer (1987)

Opleiding:

2005 tot heden : Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Propedeuse behaald.

1999-2005 : Atheneum, Werkman College. Diploma behaald.

Relevante werkervaring:

10-2010 tot heden: Columnist bij Radio 1-show Echte Jannen. Met Jan Dijkgraaf en Jan Roos.

09-2010 tot heden: Hoofdredacteur www.slaggroningen.nl. Het communicatieportaal voor alle literaire activiteiten in Groningen. Onderdeel van SLAG (Stichting Literaire Activiteiten Groningen)

04-2010 tot heden: Columnist Dagblad van het Noorden. Wekelijkse column over cultuur.

06-2007 tot 06-2010: Columnist Universiteitskrant Groningen. Wekelijkse column over studentenleven.

06-2009 tot 09-2009: Student-assistent aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik verzorgde de zomercursus Nederlands als tweede taal niveau twee (NT2-2) voor Duitse studenten.

01-2009 tot 06-2009: Eindredacteur cultuursite 8weekly. Begeleiden nieuwe redacteuren, redigeren.

12-2006 tot 06-2009: Beheerder negen websites palliatieve zorg Noord Nederland. Taken; schrijven van achtergrondverhalen en reportages over de palliatieve zorg. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de sites actueel zijn door nieuwsstukken en affiches voor allerlei evenementen te plaatsen. Ik ben hierdoor ook handig met content management systemen (CMS).

01-2006 tot heden: Redacteur bij de Universiteitskrant (UK). Publicaties: achtergrondverhalen, interviews, reportages en nieuwsstukken.

Boek:

Allemansvriend, Uitgeverij Passage (verschenen november 2009) ISBN: 97890 5452 210 2

Tweede boek, titel nog geheim: verschijnt februari 2011.

Vrijwilligerswerk:

03-2010: Jury Taal Kunstbende, Assen

02-2010: Jury Write Now, Groningen

04-2009: Vrijwilliger Kunstbende, Assen

10-2007: Docent cursus column schrijven voor beginners voor Jonge Hartenmagazine.

10-2006: Redacteur Jonge Hartenmagazine; 3 artikelen en een column

2005 -2006: Oog Radio. Presentatrice programma ‘De weekendclub’

10-2005: Redacteur Jonge Hartenfestivalkrant; 3 artikelen en een column.

Publicaties als freelancer:

Volkskrant, Dagblad van het Noorden, Magazine de Boer en de Croon, Ixixel, Scouts Info, Universiteitskrant Groningen, Jonge Harten Magazine, Nieuwsbrief Maag-Lever-Darmstichting, Netwerk Palliatieve Zorg (sites), Jaarverslag IB-groep 2008

Prijzen:

04-2010: Journalistieke Rookie of the year 2010. Groninger Persprijs voor jong aanstormend talent in de journalistiek.

02-2010: Winnaar Hendrik de Vriesstipendium 2009/2010:
De Gemeente Groningen stelt ieder jaar twee Hendrik de Vriesstipendia van elk 6.000 euro beschikbaar voor aanstormende talenten in de scheppende kunsten. In 2009 was het stipendium gericht op de literatuur. Met de beurs ga ik een novelle schrijven die in februari 2011 wordt gepresenteerd bij uitgeverij Passage.

03-2008: Derde prijs Kringawards 2008.Voor het stuk 'Terug naar Oegstgeest- Afscheid van Jan Wolkers'- verschenen in de Universiteitskrant Groningen. De prijs wordt door de Kring van Hoofdredacteuren toegekend aan de schrijvers van de drie beste artikelen die dat jaar in hogeschool- en universiteitsbladen zijn verschenen.
02-2007 Dagblad van Het Noorden columnwedstrijd; mijn column zat bij de negen besten die werden gepubliceerd in de zaterdagbijlage

10-2006: Eerste prijs columnwedstrijd Jonge Hartenmagazine.

10-2005: Eerste prijs columnwedstrijd Jonge Hartenfestivalkrant.

5 opmerkingen:

 1. Ik moet zeggen, en dat zeg ik zonder gene, dat het CV van jou er mooi uit ziet. Wat ik probeer te bewerkstelligen met mijn reply's is de boel wat in perspectief te krijgen. Je bent lekker bezig en hebt reeds een prachtig CV toch voel je je aangevallen door mij. Genoeg om dit te plaatsen. Ik ben er de persoon niet naar om dan met een glimlach en spottend dit te bekritiseren. Ik ben wel degelijk een persoon die wars is van borstklopperij. Ik meende dit ook wel wat te bemerken bij je. Ik zou je op dat punt willen aanraden toch ietwat terughoudender te zijn. Hoe je iets bedoeld [speels en aardig] is niet per definitie hoe iets over komt [arrogant of gearriveerd]. Ik ben wellicht een nuchtere boer met een te grote bakkes, dat is hoe ik over kan komen. Toch bedoel ik het niet om je af te branden. Ik waardeer je schrijverij, heb je website niet voor niets ooit danig gepromoot op twitter. Maar een imago [en ik weet dat je een intelligent en lief mens bent] dien je ook te bewaken. Kijk naar grote schrijvers en hoe deze hun imago zorgvuldig afbakenen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de term 'allemansvriend'. Ben je dat echt? Is dat hoe je wil overkomen? Of is dit een gekozen imago. Iedere schrijver zou een impresariaat moeten hebben die daar zorgvuldig samen met het talent een richting/lijn in kiest. Althans in mijn nederige opinie.

  Als er 1 tip zou zijn die ik je wil en ga geven, is het deze. Wees niet de vlieger aan het eind van het touw. Dan ben je een speelbal van de wind. Wees niet het touw wat door een vlieger en een mensenhand wordt vastgehouden. Maar wees diegene die de vlieger en het touw bestuurd.

  Wat mij betreft einde polemiek, en een dikke pluim. Toen ik zo oud was als jij nu bent stond ik in zaaltjes de slampoet uit te hangen. Dat doe jij veel beter.

  Kortom, Rosa. i stand corrected. Je hebt een indrukwekkend CV waar wel degelijk veel van af te leiden is. Zowel aangaande het verleden en de toekomst.

  Laatste tip: Verdedig jezelf nooit als je weet dat de aanval onzinnig is. Negeer de aanval en ga door met een minzame glimlach op je gezicht.

  Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is in principe nooit goed, mensen zijn te onzeker of te zeker. Amerikaans overkomen (om even generaliserend te spreken) is not done in NL, maar soms oh zo heerlijk. :)
  Mensen die hard werken en trots/blij zijn met wat ze doen, is geloof ik niets verkeerd aan.
  Ik kan van alles vinden over je werk en je manier dat te doen, maar er zijn geen regels verder, die maakt een persoon zelf.
  Je zult het altijd goed of verkeerd doen, hoe je het ook doet. En hoe meer je opvalt, hoe meer complimenten en mensen die je zullen afkraken (iemand noemde mij een uitgemergelde nog wat, n.a.v. Rondom 10, verbaasde mezelf, was te erg, dus kon er alleen maar om lachen. :))
  Jezelf zijn is een must. Het leven is te kort om een ander te zijn. Uiteraard is het een ontdekkingstocht en persoonlijk wil ik mezelf ontwikkelen tot aan mijn dood.

  En persoonlijk, doe ik wat ik wil (zoveel kan) en als dat mij maakt of breekt, qua richting van mijn werk, so be it!

  Kritiek krijgen die negatief/oordelend is, is gewoonweg nooit leuk, voor niemand. Sommigen kunnen het echter beter naast zich neerleggen, of gebruiken het, that's all.
  (Ik had 1 x dat iemand zei dat ik het zus of zo moest doen, toen koos ik voor het tegenovergesteld, om die veiligheid weg te nemen. :))
  Nooit anderen aandoen wat je zelf niet wil worden aangedaan.

  Advies en tips hoef je niet ongevraagd te krijgen/aan te nemen, wil je wat weten, vraag zelf en leer daar uit, anders wordt je soms overspoeld. Niet dat je niet moet luisteren naar wat anderen zeggen, maar neem het met een korrel zout. (Uit wat ik schrijf, haal je toch weer je eigen dingen.)

  Madonna is ook niet de beste zangeres, maar wat ben ik blij wat haar muziek mij gegeven heeft! Dus you go girl! :)

  P.s.: zelf vind ik het belangrijker dat we ons best doen in het leven en anderen niet misbruiken, discrimineren. Zoals bij de miljarden gebeurd met andere dieren dan de mens. Leef je leven, maar laat ook leven. Alles is secundair voor mij vergeleken dat respect/waardering/inlevingsvermogen naar al het leven. De rest is om zelf in te vullen.

  @ReMMeZ 'zaaltjes de slampoet uit te hangen' Ieder heeft zijn eigen weg. Soms komen die mensen die klein beginnen verder dan een ander of genieten zelf van die 'kleine' dingen. Het gaat om dat je doet wat echt bij je past en naast inzet/ambitie/talent is er ook veel en veel geluk nodig. Dat zeggen zelf de meest geslaagde ondernemer.

  X,
  Viviane Rose
  Artiest: activist/performer/poeet
  www.vivianerose.biz

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uitgebreide reactie's zeg! Ik hou het kort: wat heb je het ja druk ja :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Remmez, waar ik vroeger nog een goede indruk van uw beoordelingsvermogen had, moet ik zeggen dat u mij in deze zwaar teleurgesteld. Mevrouw Timmer word overal op internet in recensies zwaar afgebrand en heeft al last van valselijke borstklopperij voor ze ook maar iets had bereikt. Mevrouw Timmer spreid gewoon haar benen voor iedere willekeurige man en schrijft er vervolgens (slecht) over. Bijzonder goedkoop en als ze nou echt een hoer was dan zou het misschien nog verkopen ook. Alle journalistieke prijzen ten spijt, het is bijzonder triest gesteld met het niveau van de Nederlandse journalistiek als de self-obsessed zogenaamd altijd geile Rosa Timmer in de prijzen valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOw wow, wat een aandacht. Er is zelf iemand die onbezoldigd de moeite neemt om geheel anoniem maar vol energie kritiek te spuien. Dat vraagt om meer! Ik wou dat ik zoveel argumenten kon verzinnen. Misschien moet ik er eens een sabbatical voor nemen en ga ik me er beter door voelen. Helaas kom ik niet verder dan zeggen dat Mevrouw Timmer me heerlijk meeneemt in haar soms ver van mijn bed staande wereld van vreemde ervaringen. Daar leert een mens van. Schijnt.
  Daarnaast, die cadans die ze met haar woordcombinaties weet neer te zetten: lauw!

  BeantwoordenVerwijderen